Használati utasítás

Croco botok ápolása és karbantartása

 

Köszönjük, hogy a Croco termékét választotta!

Tájékoztatjuk, hogy minden egyes Croco bot mielőtt forgalomba kerülne még a gyártás során több  vizsgálaton esik át. Amennyiben az alábbiakban felsorolt hibalehetőségek elkerülése ellenére meghibásodik a bot, úgy az visszaküldésre kerül a gyárba vagy szerviz partnerünkhöz, ahol megvizsgálják a botot, hogy milyen okból történhetett a meghibásodás. Amennyiben nem gyártói hiba történt, úgy a javítás és annak minden egyéb költsége (pl.: szállítás) a vásárlót terheli.

– A karbonszálak vezetik az áramot! SOHA ne használja a botokat viharban, magasfeszültségű vezeték alatt vagy bármilyen elektromos forrás közelében!

– MINDIG a teljes bottestet hajlítsa, ne csak a spicctagot. Fárasztásnál kerülje a botok ilyen irányú terhelését (pl.: szákolás előtt ne tartsa a botot függőleges vagy hátrahajlított irányba)

– Ha kézbe veszi a botot  mindig a nyélnél fogja meg, NE a spiccnél.

– A bot összerakása előtt győződjön meg róla, hogy a csatlakozásnál a tagok tiszták. Ezeket a részeket MINDIG tartsa tisztán!

– MINDIG győződjön meg róla, hogy megfelelően összeillesztette a tagokat, mert dobásnál illetve fárasztásnál a bottest sérülését okozhatja.

– Amikor széthúzza a bottagokat, akkor a csatlakozáshoz a lehető legközelebb fogja meg a tagokat. Egyszerre tekerje és húzza. SOHA ne próbálja szétszedni a bottagokat a csatlakozástól távolabb, vagy a gyűrűknél mert ez a bottest károsodását okozhatja.

– MINDIG az ajánlott dobósúlyt alkalmazza, azt soha ne lépje azt túl!

– SOHA ne húzza a befűzött zsinórt az orsó irányába, mert a függőleges terhelés a bot károsodását okozhatja.

– Dobás előtt győződjön meg róla, hogy a zsinór nem tekeredett-e fel a botra (különösen éjszaka) illetve nincs forgó  vagy más elem a gyűrűk között. Ez az egyik leggyakoribb oka bottöréseknek!

– MINDIG körültekintően használja a botot dobáskor, mert komoly sérülést okozhat a nagy sebességű ólom!

– Ne érje a botot függőleges zsinórterhelés!

– Mindig használjon merítőhálót, ne bottal emelje ki a halat!

-S oha ne érje a botot ütés (pl.: súly, szikla, kő, fa, stb.), mert a karbonszál megsérülhet ami a bottest károsodását  vagy törését is okozhatja!

– MINDIG tartsa tisztán a botokat! SOHA ne tárolja nedves, vizes körülmények között!

– MINDIG szárítsa meg a botokat használat után. Csak langyos vízzel takarítsa, SOHA ne használjon aceton vagy benzin tartalmú oldószeres anyagokat a tisztításhoz, csak TISZTA VIZET. A fent említett okok miatt az alkatrészek és a felületkezelés sérülhet, illetve elveszíti eredeti állapotát!

– SOHA ne hagyjon csalit, etetőanyagot, magvakat vagy színezéket a boton, mert ez a bot test elszineződését okzhatja.  A bottestet ugyan nem károsodik, de az esztétikai megjelenése romlik.

A Croco csapata